Blackmagic Extreme 4k not working on V6.5

Please report bugs in this group. We will maybe populate a list of known bugs with a possibly modified description at a later time.

Moderator: Support

Post Reply
serourian
Posts: 48
Joined: 30 Jun 2015, 12:06
Location: Lebanon
Contact:

Blackmagic Extreme 4k not working on V6.5

Post by serourian » 13 May 2020, 14:39

Hi, I am trying to configure output to Blackmagic 4k Extreme the ventuz configuration give me errors (VMS errors) . Also, even if I use any other configuration such as Double Screen (Direct X) , when the blackmagic card is found, V6.5 crashes. If I remove the card, it doesn't crash. I installed older versions of the Blackmagic Video, nothing worked. After all, I uninstalled V6.5 and installed V6.4, everything is working perfectly as expected. So there is a bug somewhere in V6.5 with the Blackmagic card....

( I am using the blackmagic card within a thunderbolt case)

I have deltacast card too, but still didn't try to see if It has any problems with V6.5 yet.....

regards,
Vatche Serourian

User avatar
lerou
Posts: 333
Joined: 06 Sep 2013, 07:14
Location: Hamburg, Germany

Re: Blackmagic Extreme 4k not working on V6.5

Post by lerou » 14 May 2020, 05:47

try 6.6, it was just released and comes with driver updates - maybe your problem disappears

serourian
Posts: 48
Joined: 30 Jun 2015, 12:06
Location: Lebanon
Contact:

Re: Blackmagic Extreme 4k not working on V6.5

Post by serourian » 14 May 2020, 08:16

Unfortunately, it didn't work either.

User avatar
Joe Styles
Posts: 82
Joined: 19 Jan 2012, 12:10
Location: UK
Contact:

Re: Blackmagic Extreme 4k not working on V6.5

Post by Joe Styles » 14 May 2020, 09:22

We are on Ventuz v6.5.1 using the 11.5.1 blackmaigic desktop video drivers for the 4k extreme and not having any issues. Hope that helps? Bit of a worry if is is broken in ventuz v6.5! Can someone at ventuz advise. Thanks, Joe
Joe Styles
Kinetic Pixel

User avatar
Dierk Ohlerich
Posts: 74
Joined: 10 Jul 2012, 09:01
Location: Hamburg, Germany

Re: Blackmagic Extreme 4k not working on V6.5

Post by Dierk Ohlerich » 14 May 2020, 12:35

I just rechecked with Windows 10, Decklink 4k Extreme (without 12G), Ventuz 6.6.0, BMD 11.4.1 and 11.5.1 drivers, creating a simple 1080i59.94 output, and it worked.

What is your AV config?
-- Dierk Ohlerich

Post Reply