Webm with alpha not working

Please report bugs in this group. We will maybe populate a list of known bugs with a possibly modified description at a later time.

Moderator: Support

Post Reply
remi_agi
Posts: 18
Joined: 07 Jun 2012, 15:08

Webm with alpha not working

Post by remi_agi » 01 Aug 2019, 10:10

Hi,

Can you check the webm codec ?
Alpha channel doesn't work.

My test file : https://simpl.info/videoalpha/video/soccer1.webm

Thank you

u-double-u
Posts: 132
Joined: 03 Dec 2014, 15:46

Re: Webm with alpha not working

Post by u-double-u » 05 Aug 2019, 10:16

Hi,
from what I read about Webm/VP9 the alpha channel is/was more or less an experimental feature only running in chrome.
I‘d use Animation Codec or HAP.

remi_agi
Posts: 18
Joined: 07 Jun 2012, 15:08

Re: Webm with alpha not working

Post by remi_agi » 06 Aug 2019, 09:55

Hello u-double-u
this feature is not expiremental !

ventuz supports this codec
https://www.ventuz.com/support/help/lat ... nelSupport

u-double-u
Posts: 132
Joined: 03 Dec 2014, 15:46

Re: Webm with alpha not working

Post by u-double-u » 06 Aug 2019, 10:46

oh, but the internet told me so... How do you encode it? Adobe Media Encoder?
Adobe is dropping and changing support for things all the time...

User avatar
chriss0212
Posts: 648
Joined: 18 Jan 2012, 20:56
Location: wuppertal
Contact:

Re: Webm with alpha not working

Post by chriss0212 » 22 Aug 2019, 10:12

Mhhh...

Same problem. I am using Adobe Media Encoder to export to webm with alpha enabled, but no alpha in Ventuz.

Could you please check, if alpha is supported in Ventuz?

I am using this Plugin for Media Encoder:
https://www.fnordware.com/WebM/

Greetings

Christian

remi_agi
Posts: 18
Joined: 07 Jun 2012, 15:08

Re: Webm with alpha not working

Post by remi_agi » 29 Aug 2019, 09:10

Ventuz, I need your help...

User avatar
lerou
Posts: 304
Joined: 06 Sep 2013, 07:14
Location: Hamburg, Germany

Re: Webm with alpha not working

Post by lerou » 29 Aug 2019, 09:32

remi_agi wrote:
29 Aug 2019, 09:10
Ventuz, I need your help...
I wouldn't rely on the Ventuz Forum....

Have you sent an email to support@ventuz.com?

remi_agi
Posts: 18
Joined: 07 Jun 2012, 15:08

Re: Webm with alpha not working

Post by remi_agi » 29 Aug 2019, 16:43

lerou wrote:
29 Aug 2019, 09:32
remi_agi wrote:
29 Aug 2019, 09:10
Ventuz, I need your help...
I wouldn't rely on the Ventuz Forum....

Have you sent an email to support@ventuz.com?
yes, I do a bug report

User avatar
Dennis
Posts: 298
Joined: 08 Jun 2015, 11:29

Re: Webm with alpha not working

Post by Dennis » 13 Sep 2019, 10:57

I will forward this to Karol .. maybe he can help you or point you into the right direction..

Thanks
Dee

Post Reply