How to connect C4D with ventuz5.

Q and A about functionality and how to solve a special task for your application.

Moderator: Support

suriyaK
Posts: 12
Joined: 20 Mar 2015, 05:41

How to connect C4D with ventuz5.

Post by suriyaK » 28 Sep 2016, 05:08

I watch this clip (ventuz and Cinema 4D Integration – Erik Beaumont (Ventuz))
https://www.youtube.com/watch?v=mcKS-fXARog
But I couldn't find ventuzTag in C4D.
Do I need to install Plug-in?
Thank you.
Attachments
D4C.jpg

stephen
Posts: 74
Joined: 06 Aug 2013, 14:11

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by stephen » 28 Sep 2016, 10:00

Hey,

yes, you need to install a plug-in for Cinema4D. You can find a setup in the Installation Folder of Ventuz, it's called Cinema4dPluginInstaller.exe. After running that you can restart Cinema4D and you should be able to see the tags.

Best,
Stephen

suriyaK
Posts: 12
Joined: 20 Mar 2015, 05:41

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by suriyaK » 29 Sep 2016, 02:33

Thank you.

Christoph
Posts: 7
Joined: 12 Nov 2015, 14:35

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by Christoph » 18 Oct 2016, 14:30

After installing Cinema 4D R18 and the plugin, Ventuz doesn't recognize the Live-Link any more.
I tried V5.1.2.128 and V5.2.0.138
Are there any further steps necessary?

Thanks

User avatar
Götz_B
Posts: 180
Joined: 21 May 2013, 13:01

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by Götz_B » 18 Oct 2016, 15:42

I have Cinema R18.031 installed and the live-link is recognized - with both V5.1.2 and V5.2. (On Windows 7).
Two ideas:
- Before, you configured an IP address in Cinema that's lost with installing R18 (In Cinema Menu: Edit->Preferences->VentuzLiveLink)
- You have two Cinema Versions installed and the Plugin Installer installed the plugin automatically to the wrong folder.

Of course can be a Bug too. What Windows Version are you using? Cinema is the official release?

Götz

Christoph
Posts: 7
Joined: 12 Nov 2015, 14:35

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by Christoph » 20 Oct 2016, 10:29

hi Götz,
I use Windows 10 Pro and the official C4D release.
I completely uninstalled the previous version and ensured that all plugin folders were removed.
I will try with another windows Version.
Attachments
Live-Link.jpg

chadinko
Posts: 2
Joined: 20 Nov 2015, 17:31

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by chadinko » 25 Oct 2016, 11:53

Hello everyone,
I'm having the same issue here, after updating my C4D to R18 I lost the live link connectivity. This was done on windows 10
Then I did the same update to R18 on another workstation that runs windows 7 professional and the live link works fine.
So i guess it's the windows version doing the issue.

Christoph
Posts: 7
Joined: 12 Nov 2015, 14:35

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by Christoph » 24 Nov 2016, 11:32

Has anyone from Ventuz already tried Windows 10, C4D R18 and the Ventuz 5 Live Link?

SamTheSwede
Posts: 91
Joined: 18 Jan 2012, 11:31

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by SamTheSwede » 25 Nov 2016, 13:13

I have the same problem!

Win10, Cinema 4D R18, the plugin inställs and the tags are there to add but in Ventuz the Connection cannot be made, all I see is this [see attached image] (even after hitting force refresh in the C4D Ventuz Setup Link)

Ventuz version is V5.2.1.182 R15672
C4D version is 18.028 Build RB177006

I've used the live-link succesfully with earlier versions of Ventuz and R16, even under Win10, so I guess it's not only a Win 7 / Win 10 problem here....

Best regards,

Sam
Attachments
livelink_issue.png
livelink_issue.png (26.96 KiB) Viewed 3841 times

User avatar
Daniel Willer
Posts: 309
Joined: 06 Jan 2012, 18:12

Re: How to connect C4D with ventuz5.

Post by Daniel Willer » 25 Nov 2016, 15:06

Hi everybody we finally can reproduce the behavior and are working on it.
It will be hopefully fixed within the next version.


Thanks
Daniel

Post Reply