Set scale to bounding box size?

Q and A about functionality and how to solve a special task for your application.

Moderator: Support

Post Reply
User avatar
shermanpat
Posts: 122
Joined: 21 Feb 2012, 22:03
Location: SLC Ut USA

Set scale to bounding box size?

Post by shermanpat » 23 Jul 2014, 19:55

Hoping some one can help me out with this. I want to have a background box that dynamically scales to the size of the content and text I am receiving. Just like how FB, Twitter, forums have a box that surrounds each post.

I would love to be able to just get the bounding box size X,Y from the axis node(but seems like that is not available).
From other posts it seems like i could use the Get and Set World nodes. But that has not worked out when trying to use it(user error?).

Right now my work around is to give some floats and use expressions to get it working. But this way is will not be very dynamic in the end. Might any other users have a suggestion on nodes to use to achieve this type of look?

Thank You.
-Sherman
-Sherman
Meru Interactive

User avatar
squiggle
Posts: 31
Joined: 18 Jan 2012, 17:54

Re: Set scale to bounding box size?

Post by squiggle » 24 Jul 2014, 19:03

You can use the outputs of the Text-Nodes to calculate the height of your background box. See the attached example.

hth, sq
Attachments
dynamic_text_box.vza
(837.95 KiB) Downloaded 129 times

Post Reply