Blackmagic Decklink

All other topics about Ventuz here.

Moderator: Support

Post Reply
mmahoni

Blackmagic Decklink

Post by mmahoni » 28 Apr 2014, 16:28

Hi,

should a Decklink Capture-Device work in Ventuz 3 and/or 4
The device is listed in Ventuz but i don´t see a picture.

mmahoni

Re: Blackmagic Decklink

Post by mmahoni » 29 Apr 2014, 07:15

Lost in Wind**s-Config... :roll:
I´ve found it and it´s working fine!

mm

User avatar
Karol
Posts: 603
Joined: 10 Jan 2012, 12:07

Re: Blackmagic Decklink

Post by Karol » 29 Apr 2014, 09:18

So would you share your solution with the rest of the world?
:)

youngrooster
Posts: 5
Joined: 02 Feb 2012, 14:50

Re: Blackmagic Decklink

Post by youngrooster » 30 Dec 2014, 12:51

hi folks,
i installed a blackmagic sdi 4k in my windows pc. 64 bit, windows 7 ultimate, ventuz 4.5.2.88. but i can´t get any signal. i´ve tried different blackmagic driver versions from 9.8 to 10.x.
although it´s working with watchout on the same machine.
in the configurator i dragged the blackmagic sign into the input window and set the format to the attached signal (1920x1080p25).
any suggestions?
thanks in advance
frank

User avatar
Dierk Ohlerich
Posts: 74
Joined: 10 Jul 2012, 09:01
Location: Hamburg, Germany

Re: Blackmagic Decklink

Post by Dierk Ohlerich » 05 Jan 2015, 09:52

First, use any 10.x driver, as the 9.x drivers will not work.

We have tested with the 4k extreme board and it worked fine. The way you configured Ventuz (Drag the input and set the video format) seems OK, unless your signal is i50 instead of p25, or something like that. You might want to send us your config file so we can have a look. the config file is usually found at "C:\Users\Public\Documents\Ventuz4\Configuration\AVConfig".
-- Dierk Ohlerich

Post Reply