Simple Broadcast Setup

All other topics about Ventuz Director here.

Simple Broadcast Setup

Postby PerceptiveMonkey » 26 Apr 2014, 15:26

I'm using one machine LENOVO running Director to play my template playlist. It has one monitor and in Director I have the default setup of two pipes: one for Preview and one for Program. I also have a second machine, VBOX with three monitors attached. The machines can see each other and I can shape the three screens on the VBOX from the LENOVO (also Live Project Manage to start the Default.vpr)

How can I also show the Program on the VBOX when I take it on the LENOVO? Seems like a simple thing and in many of the tutorials, like "How to set up a Video Wall" I see it happening although they assume the viewer already knows how their laptop is controlling the other boxes.

I'm new to Ventuz but have done my homework. I've spent the previous two weeks going through the tutorials and reading the manuals. This seems like a simple broadcast setup - can someone point me to a page or tutorial on how to connect the machines. Its funny, I came across this in the manual on Director: "The default of having two off-screen surfaces is great for learning Director since the user has both a working program and preview window inside Director. However, a production configuration would at least assign the program pipe to either SDI or graphics adapter since otherwise no one except the operator sees the output signal!" and yes, the ! is part of it. When I read this I thought exactly - yes, I want to do exactly that. HOW?

thanks,
PM
PerceptiveMonkey
 
Posts: 4
Joined: 26 Apr 2014, 14:55

Re: Simple Broadcast Setup

Postby Alex Klein » 28 Apr 2014, 08:56

Hi,

right now, Director is officially a single-machine solution which is the reason why you haven't found anything about your two-machine setup in the user manual. There is a low level workaround by editing an XML file that allows connecting Director to other machines:

viewtopic.php?f=28&t=3229

I've been working on official support for multi-machine setups for the past couple of weeks/months. There will be a node-based user interface where you can connect machines with Director that will make this very easy. The project is in a late stage but not ready for release just yet, so it will probably take a couple more weeks before we can publish it.

Hope that helps

Alex
Alex Klein
 

Re: Simple Broadcast Setup

Postby PerceptiveMonkey » 28 Apr 2014, 18:09

That does help - thank you!
PerceptiveMonkey
 
Posts: 4
Joined: 26 Apr 2014, 14:55

Re: Simple Broadcast Setup

Postby Robert » 19 May 2014, 10:49

Nice ! Waiting for that since a long time :)
User avatar
Robert
 
Posts: 255
Joined: 21 Jan 2012, 09:25
Location: Toulouse - France

Re: Simple Broadcast Setup

Postby Alex Klein » 20 May 2014, 13:05

Just to keep you posted, I've merged back the new topology editor code into the main code branch yesterday and I'm now updating the user manual. So it will be ready for V4.04 which should be released in a couple of weeks...

Alex
Alex Klein
 


Return to General Discussion

cron