Oculus rift example scene problem

Q and A about functionality and how to solve a special task for your application.

Oculus rift example scene problem

Postby Luke47921 » 16 Mar 2016, 16:36

Recently I've tried following the rift guide over at http://www.ventuz.com/support/how-use-oculus-rift-virtual-reality-ventuz. However if i follow all the steps in the video/in the scene, I get the error "Unable to load DLL 'OVR': The specified module could not be found". Any ideas on how to fix this?
Luke47921
 
Posts: 27
Joined: 21 Oct 2015, 13:23

Re: Oculus rift example scene problem

Postby lerou » 17 Mar 2016, 13:57

It worked for a short time when the OR had the extended mode. However they removed it and therefore this does not work any more.
User avatar
lerou
 
Posts: 231
Joined: 06 Sep 2013, 07:14
Location: Hamburg, Germany

Re: Oculus rift example scene problem

Postby Naggar » 11 Jan 2017, 10:34

Hi

I recently purchased OR as well, I haven't had the chance to test it because I'm currently using HTC Vive, But I noticed that I can only see the vive node in ventuz 5 under the VR category.
My question is, for the oculus rift, should I use the same nodes that I use for Vive HMD and controller, or will there be another node if i change the Ventuz configuration once I install the oculus ?

Thank you
User avatar
Naggar
 
Posts: 27
Joined: 22 Dec 2016, 14:02

Re: Oculus rift example scene problem

Postby Dennis » 12 Jan 2017, 11:21

Naggar wrote:Hi

I recently purchased OR as well, I haven't had the chance to test it because I'm currently using HTC Vive, But I noticed that I can only see the vive node in ventuz 5 under the VR category.
My question is, for the oculus rift, should I use the same nodes that I use for Vive HMD and controller, or will there be another node if i change the Ventuz configuration once I install the oculus ?

Thank you


Hey your post is in the wrong section.. this is for V4 :)

Anyway to answer your question:

Yes the VR Nodes in V5 : HMD etc is the same for the Oculus Rift - except the controllers.. these will be implemented in an upcoming ventuz release.. so stay tuned.
Right now, you can use the HMD and use the XBOX controller by using a Joystick node.

Best regArts
Dee

:ugeek:

PS: next time please post in the V5 - HowTo section :D
PPS: Thanks for using the search function to spot this thread :D :) ;)
User avatar
Dennis
 
Posts: 167
Joined: 08 Jun 2015, 11:29


Return to How to...

cron